5 gezonde en lekkere lunch ideeën voor op kantoor!

Alt

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent voor veel mensen weer back to work! Na alle etentjes en terrasjes van deze zomer, willen veel mensen weer hun gezonde ritme terug. Wij helpen je alvast een eindje op weg met deze gezonde maar vooral lekkere lunch ideeën voor op kantoor!

1. Salades

Salades saai? Totaal niet! Je kunt eindeloos met salades variëren. Naast de welbekende ijsbergsla, kun je ook je salade maken met verse spinazie, rucola, en gemende sla. Je kunt zelfs fruit toevoegen aan je salade. Blijf ook zeker variëren met vis, vlees, of vegaopties, zo krijg je genoeg eiwitten binnen en is er altijd een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en gezonden vetten. Vind je salades niet vullend genoeg? Voeg dan wat rijst, couscous, bonen of noten en zaden toe.

2. Wraps

Als variatie op brood, kun je ook een heerlijke wrap maken! Tegenwoordig zijn er ook volkoren-, meergranen-, mais- en zelfs groentewraps te verkrijgen in de supermarkt. Deze zijn nog gezonder en super lekker. Besmeer je wrap met een light roomkaas, hummus of cottage chees en gooi er wat groente en eventueel nog wat vlees of vis op. Snel en erg voedzaam!

3. Pannenkoeken

Pannenkoeken gezond? Ja zeker. Een volkoren of meergranen pannenkoek heeft veel vezels en vult super goed. Maar dan moet je er natuurlijk geen lading kaas of stroop op doen. Beleg ze bijvoorbeeld met fruit of groenten! Ook banaanhavermoutpannenkoek is een goede optie. Besmeer deze met 100% pindakaas, kokos en blauwe bessen. Smullen maar!

4. Soep

Soep is natuurlijk erg lekker in de koudere maanden! Je kunt er eeuwig mee blijven variëren. Super simpel en handig om veel in een keer te maken. Als je soep alleen niet vullend genoeg vindt, doe er dan eens bijvoorbeeld wat parelcouscous doorheen. Of maak je eigen gezonde soepstengels!

5. Quiches

Met deze hartige taart is elke dag een feestje! Een quiche is de ideale optie om veel groenten in te verstoppen. De rand bestaat uit bladerdeeg en de vulling onder andere uit eieren met room. De room kun je gemakkelijk vervangen door kwark of cottage cheese, nog gezonder en ook lekker. Je kan meerdere dagen van een quiche eten, dus het bespaart ook nog eens veel tijd!

 

Welke lunch ga jij binnenkort maken?