5 tips om een bloedhete dag op kantoor te overleven!

Alt

De zomer is begonnen in Nederland. Het wordt heet: temperaturen boven de 30 graden. De meeste mensen zoeken verkoeling op, want werken in een bloedheet kantoor is natuurlijk niet echt fijn. Met deze tips kom jij deze hete zomerdagen op kantoor door!

 

1. Drink voldoende water

Sorry koffieliefhebbers. Je kunt maar beter de koffie overslaan met hoge temperaturen. Cafeïne zorgt ervoor dat je uitdroogt. Ook wanneer je de hele dag zittend werkt, is het nog steeds belangrijk dat je voldoende gehydrateerd blijft. Tip: drink lauwwarme thee. Dit zorgt ervoor dat je je lichaamstemperatuur onder controle houdt. Warme drankjes drinken zorgen er namelijk voor dat je gaat zweten, waardoor je lichaam sneller afkoelt.

 

2. Take a break

Neem tijdens het warme weer wat vaker pauze en gebruik deze om te genieten van het weer of om een lekker ijsje te halen. Zo blijft de productiviteit hoger de gehele dag. Win-win dus!

 

3. Begin wat eerder

Begin zo vroeg mogelijk op de dag met werken, zodat het nog enigszins koel is op kantoor. Een leuk voordeel hier van is dat je eerder klaar bent en nog kunt genieten van het mooie weer!

 

4. Trek luchtige kleding aan

Niet alle werkgevers zijn blij als je in een korte broek en met teenslippers op kantoor verschijnt, maar gelukkig zijn er genoeg andere opties. Kies voor kleding die gemaakt is van een dun stofje, goed ademt en wat losser zit.

 

5. Thuis werken

Is het echt niet uit te houden? Pak dan je spullen en werk thuis verder. Volgens de FNV mag de temperatuur bij zittend kantoorwerk niet hoger zijn dan 30 graden Celsius. Voor zwaarder werk gelden andere vuistregels. Stijgt de temperatuur hoger dan dat, wees dan verstandig en leave the office!