5 tips voor nog meer productiviteit!

Alt

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je niet vooruit te branden bent. Je doet 101 dingen tegelijk en je concentratie is ver te zoeken. Deze 5 tips helpen jou om je productiviteit flink omhoog te schroeven!

Muziek
Zet eens een muziekje op! Muziek heeft een positief effect op je prestaties. Het is goed voor de concentratie en je wordt er rustig(er) van! Er komt een soort geluksstofje vrij genaamd dopamine. Je hersenen worden actiever, je voelt je beter en stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Snel die radio aanzetten dus!

Focus op één taak!
De beste manier om níet productief te zijn? Multitasken! Het is beter om je te focussen op één taak. Zet je afleidingen opzij! 100% focus op één taak zorgt ervoor dat je meer gedaan krijgt in minder tijd!

Beweeg!
Het is niet voor niks dat er al heuse ‘office-workouts’ bestaan en dat de sta-zit bureaus, medewerkers stimuleren om te bewegen. Bewegen zorgt ervoor dat je hersenen gevoed worden met zuurstof. Het aanspannen van je spieren, door te gaan staan of te bewegen, brengt de bloedcirculatie op gang en daarmee de toevoer van zuurstof.

Stel prioriteiten!
De verleiding is groot om met je makkelijkste of kortste taak te beginnen, maar doe dit niet! Zet de belangrijkste taken bovenaan. En begin dan ook bovenaan deze to-do-lijst. Hier op aansluitend is het goed om te weten wat jouw piektijden zijn. Ben je een ochtendmens of ben je ’s avonds op je best? Doe je belangrijkste taken op de momenten wanneer jij de beste prestaties levert!

Beperk je e-mail tijd
Je bespaart enorm veel tijd wanneer je níet constant je e-mails checkt. Geef jezelf daarom elke dag een of twee vaste tijden om je e-mails door te nemen!