Het festivalseizoen voor ondernemers is weer begonnen

Alt

Met het beginnen van de zomer doet ook het festivalseizoen weer haar intrede, en daarmee ook een nieuw seizoen voor zomerse innovatie. Een achttal Noord-Nederlandse festivals zetten hun deuren open voor ondernemers uit allerlei windrichtingen als ‘Living Lab’ voor innovatie.

Innofest begon vorige zomer al met het introduceren van innovaties. Dit deed ze op festivals zoals Into the Great Wide Open en Welcome to the Village, waar een groep ondernemers vrij spel kreeg om de eigen innovaties te testen op een groot publiek. Want: op een gemiddeld popfestival lopen al gauw enkele duizenden mensen rond.

Groningse innovaties
De Groningse startup WERC testte vorige zomer al haar door zonlicht aangedreven lampen, die in het donker stilletjes met elkaar gaan communiceren, en dit jaar staan er nog meer interessante ondernemers op het programma. Bedrijven zoals The Factor.e (gevestigd in kantorenpark De Ommelanden) en de Groningse startup VRROOM zullen dit jaar hun producten testen. The Factor.e heeft afgelopen weekend haar gloednieuwe app ‘Brein de Baas’ meegenomen naar Oerol om zo mensen bewust te maken van hun alcoholinname.

Studenten aan de Hanzehogeschool Groningen
Ook studenten van de Hanzehogeschool Groningen reisden afgelopen week af naar Oerol. Ze hebben hier hun eigen innovatie getest: Flowsense. Met deze slimme sensor wisten ze het aantal mensen binnen een bepaald gebied te meten. Deze data koppelden ze vervolgens aan een risico analyse om inzicht te krijgen in gevaarlijke hoeveelheden aan voetgangers, fietsers en automobilisten binnen een bepaald gebied. Wanneer wordt een drukke omgeving precies gevaarlijk, is de vraag waar ze de afgelopen week een antwoord op zochten.

Innofest is een verzameling aan samenwerkende festivals die ontzettend interessant zijn vanuit een ondernemersperspectief, en het project is nog lang niet afgelopen. Op de festivals die nog moeten komen zullen ondernemers hun stinkende best doen om hun producten verder te ontwikkelen en de toegestroomde bezoekers te verbazen. Het festivalseizoen van Innofest wordt afgesloten met het popfestival Into the Great Wide Open. Ben je ondernemer en wil je ook graag een festival in het noorden gebruiken als proeftuin voor je innovaties? Neem dan snel een kijkje op de website van Innofest!