Jouw kantoor, jouw visitekaartje

Alt

Je kantoor is bij uitstek dé plek waar je keihard werkt om je ondernemersdroom uit te laten komen. Het is de plek waar je het beleg voor je boterham verdient en timmert aan de weg naar het grote succes. En niet te vergeten: je kantoor is het visitekaartje van je onderneming!

Het is belangrijk dat de uitstraling van je kantoor overeenkomt met de identiteit van je onderneming. In dit artikel zijn een aantal tips opgenomen om je kantoorruimte van de juiste uitstraling te voorzien,.

Frisse uitstraling
Stel aan jezelf de vraag ‘wat is de eerste gedachte die mijn klanten hebben bij het binnentreden van mijn werkplek?’ Zou je de ruimte dan omschrijven als een chaotisch geheel, toepasselijk voor een verwarde creatieveling, of is de ruimte slim ingericht en ademt het efficiëntie? Ruikt het er fris en zijn de kleuren op elkaar afgestemd of is dit juist niet het geval? Probeer met nieuwe ogen naar je werkplek te kijken om te ontdekken wat je zou kunnen veranderen. Vaak kun je met een paar kleine ingrepen een drastische verandering teweegbrengen. Geef de muren eens een likje verf, hang een fraai schilderij aan de muur of voorzie je kantoor van een aantal mooie planten. Dit soort aanpassingen kunnen wonderen verrichten.

Stoelendans
Het is verstandig om goed te kijken hoe je meubilair het beste in je kantoorruimte past. Misschien zit er geen eenheid in de vorm en kleur van je meubels, of staan ze op de verkeerde plek. Schuif je meubels eens heen en weer om te zien wat een andere opstelling doet met je ruimte. Denk ook eens na over wat voor soort verlichting je gebruikt. Heb je genoeg aan het zonlicht dat door de ramen naar binnen komt, of is de ruimte donker en werk je constant onder het licht van TL-lampen? In het laatste geval kan sfeerverlichting je werkplek een compleet andere uitstraling geven.

Kies voor kleur
Kijk eens kritisch naar de kleur op de muren van je kantoorruimte. Past het bij de identiteit die je onderneming behoort uit te stralen? Als je wilt gaan voor een kalme uitstraling dan is het aan te raden om met neutrale kleuren te werken; zoals wit, grijs en lichtblauw. Wil je iets meer pit? Wees dan vooral niet bang om verschillende kleuren te mengen. Pas er hierbij wel op dat niet iedere kleur met een andere kleur gecombineerd kan worden.