TUP - Kantoor-Friesland

Wanneer het aankomt op intense concentratie, zoals het uitwerken van een bedrijfsplan of het voeren van belangrijke telefoongesprekken, verkiezen velen een rustige omgeving...

Alt

De dag 31 maart is wereldwijd uitgeroepen tot World Back-up Day. Iedereen weet dat het maken van een back-up belangrijk is. Zodat je je bestanden niet op één maar op meerdere plaatsen bewaart.

Alt

Van plan om je kantoorruimte een kleurtje te geven? Dan zou je hier ook eens bij stil moeten staan: kleurgebruik heeft een directe invloed op stemming en productiviteit. Je leest hier welke kleuren je het beste kunt gebruiken!

De perfecte kleur

Alt

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent voor veel mensen weer back to work! Na alle etentjes en terrasjes van deze zomer, willen veel mensen weer hun gezonde ritme terug. Wij helpen je alvast een eindje op weg met deze gezonde maar vooral lekkere lunch ideeën voor op kantoor!

1. Salades

Alt

De zomer is begonnen in Nederland. Het wordt heet: temperaturen boven de 30 graden. De meeste mensen zoeken verkoeling op, want werken in een bloedheet kantoor is natuurlijk niet echt fijn. Met deze tips kom jij deze hete zomerdagen op kantoor door!

Alt

De geschiedenis en het succes van de zuivelindustrie in Gorredijk is de inspiratiebron voor het concept en de naam van bedrijfsverzamelpand Molkpoeier aan de Wetterwille 9. Kantoor-Friesland heeft in samenwerking met de eigenaar van het pand het concept Molkpoeier ontwikkeld en uitgerold. De afgelopen tijd hebben verschillende ondernemingen hun intrek genomen in dit bijzondere pand.

Alt

Door de groei en de verandering van de economie is het voor veel ondernemingen onzeker in welke mate zij gaan groeien. Hierdoor zullen huurcontracten tussen de 5 en 10 jaar in de kantorenmarkt in de toekomst nagenoeg volledig verdwijnen. Flexibiliteit is waar de markt om vraagt.

Alt

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je niet vooruit te branden bent. Je doet 101 dingen tegelijk en je concentratie is ver te zoeken. Deze 5 tips helpen jou om je productiviteit flink omhoog te schroeven!

Alt

Dat zitten het nieuwe roken is, weten we ondertussen. Maar ondernemers en werknemers zitten nog steeds een groot deel van de dag. Met een paar handige tips kun jij zorgen voor een ergonomische werkplek. Hierdoor functioneer jij optimaal tijdens het zitten achter je bureau!

Alt

Je hebt het vast wel eens gelezen of gehoord. ‘Zittend werken is het nieuwe roken.’ Onderzoek na onderzoek wijst uit dat zittend werken voor diabetes kan zorgen maar ook voor rug, schouder en nekklachten. Een sta-zitbureau kan een simpele oplossing zijn met vele voordelen! Hieronder lees je waarom ook jij een sta-zitbureau moet overwegen!

Alt

De kantoorplant is echt een trend! Tegenwoordig zie je in bijna elk kantoor wel zo’n hippe kantoorplant. Het ziet er heel knus en gezellig uit, maar wist je dat planten ook nog eens goed zijn voor je productiviteit en gezondheid?

Alt

Verwarm jezelf, niet de wereld; dit is het motto van Warmetruiendag. Elke jaar doen er weer honderdduizenden Nederlanders mee met Warmetruiendag. Maar wat is Warmetruiendag precies? En op welke manier kun jij, als ondernemer, een steentje bijdragen?

Alt

Het is vandaag Blue Monday, de meest deprimerende (werk)dag van het jaar. De feestdagen liggen achter ons en we moet nog heel wat dagen doorploegen tot het weer zomer is. Maar hoe kom je van je winterdip af?

 

Niet te serieus nemen

Alt

Het flexibel kantoorverhuurconcept van ondernemer Daan Ruiter is nu ook in Drenthe neergestreken. In Het Park in Zuidlaren kan flexibel worden gehuurd door ondernemers. Ruiter was al eigenaar van Kantoor-Friesland en Kantoor-Groningen. Daar komt nu dus Kantoor-Drenthe bij.

Out of office Kantoor-Friesland

Of het nu tijdens een langere vakantie is of een afwezigheid van een dag of enkele dagen, je out of office-reply is bedoeld om je klanten te helpen en niet om ze af te schrikken of ze met een kluitje in het riet te sturen.

SMILE

Moet je als bedrijf in je klantcontact nu juist wel of niet emoji’s gebruiken? Nog niet zo lang geleden werd het strooien met smileys nog gezien als behoorlijk infantiel. Maar inmiddels winnen emoji’s klanten beter voor zich dan woorden. 

Zo krijg je je werk gedaan | Kantoor-Friesland

Werk gedaan krijgen, we willen het allemaal. Toch krijgt de een meer gedaan dan de ander in dezelfde tijd. Hoe kan dit? Sprout zette het voor ons op een rijtje. 

Geluk op de werkvloer | Kantoor-Friesland

Sommige CEO's weten het zeker: als je medewerkers gelukkig zijn, presteert je bedrijf beter! Dat klinkt misschien als een 'geitenwollensokken-benadering', maar hun cijfers liegen niet. Daarom duikt Werkverkenners van BNR Nieuwsradio in het fenomeen 'werkgeluk'.

De beste ideeën ontstaan onder de douche | Kantoor-Friesland

Je staat op, springt onder douche en vindt de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over gepiekerd hebt. Waarom juist op dat moment? Maakt het stromende water, de lekker geurende douchegel en de afgesloten ruimte het tot een inspirerende plek? GezondNU legt uit waarom de beste ideeën vaak onder de douche ontstaan.

Administratie - Kantoor-Friesland

Veel zzp'ers worden geconfronteerd met de vraag of ze hun administratie zelf gaan doen of deze uitbesteden. Hieronder een paar overwegingen op een rij.

Kantoor-Friesland - motivatietips

Slecht geslapen, zit je haar niet goed of gewoon zomaar een baaldagje? Hier een paar tips om jezelf ook op dit soort dagen te motiveren :) 

Kantoor-Friesland - reclametips voor startups

Een reclamecampagne kan jouw startup net dat ene zetje geven om door te breken bij de doelgroep en zo je naamsbekendheid een boost te geven. Zo'n campagne hoeft minder kostbaar te zijn dan je misschien verwacht.

Kantoor-Friesland - Groen op kantoor is gezond

Waarom zijn planten op kantoor zo belangrijk? Heel simpel: met planten in je omgeving ben je vrolijker, heb je minder stress en ben je gezonder. Hoe dat komt? Planten zuiveren de lucht en hebben en dit heeft een positief effect op je humeur en op je productiviteit. Ook verkoudheidjes en griepjes verminderen aanzienlijk met (veel) groen op je kantoor.

Alt

Iedere ondernemer weet: het is ontzettend belangrijk om te investeren in een goede klantrelatie, voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Vaak komen deze klanten bij jou langs op kantoor, daarom wil je er natuurlijk alles aan doen om je klanten een fijn gevoel te geven na het bezoek aan je kantoor. Hoe je dat doet lees je hier onder!

Alt

Niets is voor een ondernemer vervelender dan een klant die zijn factuur niet (op tijd) betaalt. Veel ondernemers verkeren dan ook ten onrechte in de veronderstelling dat niet-betalende klanten een risico is dat verweven is met het vak. Dit is een grote denkfout, zo stelt incassospecialist DAS. Het bedrijf heeft een aantal klassieke denkfouten op een rijtje gezet.

Alt

Met het beginnen van de zomer doet ook het festivalseizoen weer haar intrede, en daarmee ook een nieuw seizoen voor zomerse innovatie. Een achttal Noord-Nederlandse festivals zetten hun deuren open voor ondernemers uit allerlei windrichtingen als ‘Living Lab’ voor innovatie.

Alt

Één op de acht ondernemers gaat nooit op vakantie, zo zegt een onderzoek van softwarebedrijf Teamleader. Het lijkt misschien logisch om door te blijven werken als de zaken goed gaan, maar er schuilt echter een gevaar in vakantieontwijkend gedrag.

Alt

In de meeste Nederlandse huishoudens is energiebesparing ontzettend populair. Dat is niet zo gek, want wie zuinig met energie omgaat is hip, duurzaam, en economisch bewust. Of je nu die nieuwe zonnepanelen aanschaft om de wereld te verbeteren, geld te besparen of om je buren jaloers te maken; het maakt niets uit. Alles mag.

Alt

Voor een ondernemer is het nooit fijn als een klant klaagt. Immers: een klagende klant staat gelijk aan een falend bedrijf, want als de klant niet blij is, zal er wel iets mis zijn met je product of je service. Toch kun je als ondernemer iets leren van die klagende klant. Hoe? Door te luisteren.

Alt

De naam van je eigen onderneming kan je bedrijf maken of breken. Iedereen die een bedrijf begint, zal zich moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook degene die geen ambitie heeft om zich aan de ZZP-status te ontgroeien zal een geschikte naam voor zijn of haar bedrijf moeten verzinnen.

Alt

Het starten van je eigen onderneming terwijl je net kinderen hebt gekregen lijkt een onverstandige keuze. Het is namelijk nooit gemakkelijk om werk te combineren met een familieleven, laat staan als je je eigen onderneming hebt. Het is al helemaal lastig als je geplaagd wordt door slaaptekort en moet leven op een krap familiebudget, en dat terwijl je een succes wilt maken van je eigen onderneming.

Alt

Uit een recent en ‘baanbrekend’ onderzoek van verzekeraar De Amersfoortse en online verzekeringsplatform Yezzer is gebleken dat het stereotypische beeld dat de meeste mensen hebben van nerds niet blijkt te kloppen. Een nerd is al geruime tijd niet meer de sociaal beperkte, brildragende, van obscure computergames houdende eenling die zich op dagelijkse basis terugtrekt op de zolderkamer.

Alt

Voor veel (beginnende) ondernemers is de financiering van een eigen onderneming dikwijls een heikel struikelblok. Want hoe krijg je in hemelsnaam voldoende geld bij elkaar om een rendabel bedrijf uit de grond te stampen? Ook bij een overname is dit vraagstuk een terugkerend thema. Om voor wat verheldering te zorgen hebben we een aantal aandachtspunten voor je opgesteld. 

Alt

Voor iedereen bestaat  ‘de perfecte kantoorruimte’. Het kan wel even duren voordat je de juiste werkplek voor je onderneming hebt gevonden. Wat de juiste ruimte is, is sterk afhankelijk van je persoonlijke wensen en wat voor soort onderneming je hebt. Kantoor-Friesland heeft een aantal adviezen opgesteld om jouw zoekproces wat gemakkelijker te maken.

Alt

Je kantoor is bij uitstek dé plek waar je keihard werkt om je ondernemersdroom uit te laten komen. Het is de plek waar je het beleg voor je boterham verdient en timmert aan de weg naar het grote succes. En niet te vergeten: je kantoor is het visitekaartje van je onderneming!

Alt

Als ondernemer heb je er vast wel eens over nagedacht om duurzamer te gaan werken. Wellicht doe je dit al, of is het zelfs onderdeel van je corebusiness. Toch zijn er altijd manieren om je onderneming nóg meer te verduurzamen.